Pelletkachel kopen Montfort

Vergelijk installateurs pelletketels Montfort

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Montfort kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze tool vind je praktische aanbevelingen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 6065

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van diverse factoren. Je kunt denken aan: type woning, het stoomniveau, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6065
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Montfort een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de CLUB HYDROMATIC 24 van het merk MCZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €650
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Roerdalenverbruikt 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €185,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Montfort vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat Hollanders gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Montfort waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dus een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Montfort

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Dit model is geschikt voor een CV toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een bewuste en prijstechnisch interessante keuze: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per product.

pelletkachel installateurs in montfort


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste adviseurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen verschillende vragen m.b.t. je woonobject. Denk aan de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook zaken als ambiance en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga voor een uitstekende installateur in Montfort. Vraag om ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Montfort


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Montfort?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet misselijk. De totale subsidie waar je recht op hebt varieert tussen de €900 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Cute (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • DomoNova PK (Interdomo GmbH), vermogen 7,9 [KW], €1400 subsidie.
 • MOON (Freepoint), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Montfort. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6065.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!