Pelletkachel kopen Sint Odiliënberg

Vergelijk installateurs pelletketels Sint Odiliënberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint Odiliënberg kopen biedt jou de kans om je woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van deze website ontdek je veelzijdige info die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 6077

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. Je kunt denken aan: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6077
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint Odiliënberg geen gek idee. Dat kan zijn de RODI steel van het merk EllediOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Roerdalengebruikt 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €185,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Sint Odiliënberg vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat consumenten overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Sint Odiliënberg waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sint Odiliënberg

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een duurzame en kostenbesparende oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per product.

pelletkachel installateurs in sint-odilienberg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en misschien de offerte aangeleverd kan worden. Veel adviseurs werken in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je wat vragen met betrekking tot de woning. Belangrijk zijn het soort woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als uitstraling en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en maak een keuze voor een erkende installateur in Sint Odiliënberg. Let op referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Sint Odiliënberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Sint Odiliënberg?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard aantrekkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €400 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Vivo 90 Pellet Slim (MCZ), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Olea LP6 (Invicta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Sophie (Gallus), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Sint Odiliënberg. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6077.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!