Pelletkachel kopen Botlek Rotterdam

Vergelijk installateurs pelletketels Botlek Rotterdam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Botlek Rotterdam kopen opent nieuwe deuren om huizen duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Er bestaan tal van soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van deze pagina vind jij veelzijdige info die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 3197

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met diverse factoren. Belangrijk zijn: soort huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode3197
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Botlek Rotterdam iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Ecofire Kate 9 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Roerdalenconsumeert 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €185,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Botlek Rotterdam vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio mensen kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Botlek Rotterdam waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (juni 2024) lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Botlek Rotterdam

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en voordelige beslissing: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in botlek-rotterdam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en eventuele offerte verstuurd mag worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen inzake je huis. Bijvoorbeeld de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van de data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als uitstraling en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga in zee met een betrouwbare installateur in Botlek Rotterdam. Vraag om verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Botlek Rotterdam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Botlek Rotterdam?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn honderden pelletketel / pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €800 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Strass (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Dia-Mond (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO ACS 14 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Botlek Rotterdam. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3196, 3197.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!