Pelletkachel kopen Melick

Vergelijk installateurs pelletketels Melick

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Melick kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan verschillende modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze vergelijker doorzoek jij praktische adviezen die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 6074

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden. Onder andere: jouw type huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6074
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Melick geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de P163 / P163 D / P163 T van het merk Gruppo PiazzettaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1400
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Roerdalengebruikt 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €185,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Melick vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Melick waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juni 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Melick

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en voordelige mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in melick


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte toegezonden zal worden. Veel aannemers zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen die gaan over jouw woning. Onder andere de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de info kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als de kleur en de afmetingen hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Melick. Bekijk de klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Melick


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Melick?

Momenteel bestaan er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn honderden pelletketel / pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen de €800 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Musa Comfort Air 2.0 (MCZ), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Cedrus LP6/Rubia/Lilium/Drosera/Nyssa/Nemesia (Invicta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Pauline (Gallus), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Melick. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6074.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!