Pelletkachel kopen Posterholt

Vergelijk installateurs pelletketels Posterholt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Posterholt kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit velerlei modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van deze website lees jij praktische informatie die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6061

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan verschillende zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, het doel, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6061
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Posterholt zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Aqva 18 van het merk EfiammaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Roerdalenconsumeert 3390 kWh stroom en stookt 3390 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €185,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Posterholt vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel bewoners gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Posterholt waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Posterholt

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem zorgt voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en kostenbesparende mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, biomassa is relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per ketel.

pelletkachel installateurs in posterholt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar welke klant informatie en eventuele offerte aangeleverd kan worden. De meeste specialisten werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen verschillende vragen die gaan over het woonobject. U kunt denken aan het soort huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als ambiance en de maatvoering spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies voor een goed bekendstaande installateur in Posterholt. Check de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Posterholt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Posterholt?

Hedendaags vind je meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €450 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Club Air 2.0 (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Scan-Line Green 200 (Heta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • FREE (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Posterholt. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6060, 6061.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!