Pelletkachel kopen Herkenbosch

Vergelijk installateurs pelletketels Herkenbosch

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Herkenbosch kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze website tref jij omvangrijke raadgeving die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 6075

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met diverse variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6075
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Herkenbosch iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Aloe van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Roerdalenconsumeert 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €185,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Herkenbosch vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer huizenbezitters neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Herkenbosch waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Herkenbosch

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een groene en relatief goedkope keuze: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €400 per product.

pelletkachel installateurs in herkenbosch


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden kan worden. Veel uitvoerders zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen ten aanzien van jouw huis. Voorbeelden zijn het soort huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van de verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga voor een uitstekende installateur in Herkenbosch. Vraag naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Herkenbosch


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Herkenbosch?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs aanlokkelijk. Het bedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €550 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Nima Comfort Air (MCZ), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.
 • Isatis LP6 (Invicta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Earth 9kW (Gallus), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Herkenbosch. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6075.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!