Pelletkachel kopen Vlodrop

Vergelijk installateurs pelletketels Vlodrop

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vlodrop kopen maakt het mogelijk om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden verscheidene soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van onze website ontdek jij waardevolle informatie die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 6063

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van verschillende zaken. We spreken over: type woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6063
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vlodrop geen gek idee. Dat kan zijn de Italfuoco8-N-W van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Roerdalenverbruikt 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €185,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Vlodrop vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de consumenten neigen naar een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Vlodrop waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in april 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vlodrop

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een bewuste en voordelige installatie: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1050 per product.

pelletkachel installateurs in vlodrop


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welk adres details en eventuele offerte aangeleverd moet worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn diverse vragen inzake jouw huis. Bijvoorbeeld het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door uw verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als ambiance en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Vlodrop. Bekijk de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Vlodrop


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Vlodrop?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €550 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Club Comfort Air 2.0 (MCZ), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • PK-Vario 8,5 (Interdomo GmbH), vermogen 7,9 [KW], €1400 subsidie.
 • SHARP (Freepoint), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Vlodrop. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6063.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!