Pelletkachel kopen Asperen

Vergelijk installateurs pelletketels Asperen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Asperen kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door deze pagina doorzoek jij accurate aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 4147

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van diverse onderdelen. Dit zijn natuurlijk: soort huis, de wensen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4147
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Asperen een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Model 900 van het merk RavelliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1450
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Lingewaalgebruikt 3310 kWh stroom plus 3310 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €170,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Asperen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer Hollanders denken na over een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Asperen waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (mei 2024) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Asperen

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en besparende mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €650 per ketel.

pelletkachel installateurs in asperen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je wat vragen m.b.t. jouw huis. U kunt denken aan het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies een uitstekende installateur in Asperen. Check de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Asperen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Asperen?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs aanlokkelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €600 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • Novella Plus Evo / Viviana Plus Evo (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • GRECALE IDRO 14 (Dielle SRL), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • Topfire 70 slim (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Asperen. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4147.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!