Pelletkachel kopen Heukelum

Vergelijk installateurs pelletketels Heukelum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heukelum kopen maakt het mogelijk om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit verscheidene soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels deze pagina tref je omvangrijke aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 4161

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met meerdere aspecten. Belangrijk zijn: woning-specificaties, de wensen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4161
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heukelum zeer interessant. Dat kan zijn de Scirocco 100 EVO van het merk Dielle SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Lingewaalconsumeert 3310 kWh stroom en stookt 3310 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €170,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Heukelum vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Heukelum waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Heukelum

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De installatie wordt gebruikt voor het CV systeem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een duurzame en besparende oplossing: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in heukelum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en misschien de offerte aangeleverd moet worden. Veel uitvoerders werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen relevante vragen omtrent jouw huis. Denk aan het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als en soort kachel en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en maak een keuze voor een erkende installateur in Heukelum. Vraag naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Heukelum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Heukelum?

Er zijn op dit moment meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €450 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • LUCIA (Extraflame), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO 22 (Dielle SRL), vermogen 20,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Termo Perla Lux (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,5 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Heukelum. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4161.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!