Pelletkachel kopen Vuren

Vergelijk installateurs pelletketels Vuren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vuren kopen stelt jou in staat om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker check je omvangrijke raadgeving die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 4214

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels allerlei zaken. Je kunt denken aan: type woning, het stoomniveau, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4214
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vuren misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Ecofire Andres 12 Pro 3 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Lingewaalgebruikt 3310 kWh stroom en 3310 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €170,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Vuren vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Veel Hollanders kiezen voor een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Vuren waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Vuren

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijstechnisch interessante installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €650 per systeem.

pelletkachel installateurs in vuren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. De meeste aannemers focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u wat vragen met betrekking tot jouw huis. Denk aan het soort huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of meer een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het design en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en maak een keuze voor een professionele installateur in Vuren. Vraag om klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Vuren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Vuren?

Tegenwoordig zijn er velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen €700 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Diadema ACS idro (Extraflame), vermogen 28 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO SMART 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Biostile (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Vuren. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4214.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!