Pelletkachel kopen Spijk

Vergelijk installateurs pelletketels Spijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Spijk kopen stelt jou in staat om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan verschillende kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via onze vergelijker lees je veelzijdige aanbevelingen die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 4212

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met specifieke aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4212
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Spijk misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de B12C / I-STOVE B12C van het merk L’ArtisticoOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1100
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Lingewaalgebruikt 3310 kWh stroom plus 3310 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €170,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Spijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer Hollanders neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Spijk waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Spijk

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en voordelige beslissing: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €950 per product.

pelletkachel installateurs in spijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we relevante vragen die gaan over uw woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als kleur / design en de afmetingen doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga in zee met een betrouwbare installateur in Spijk. Let op ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Spijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Spijk?

Hedendaags vind je allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen €400 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Duchessa Idro Steel (Extraflame), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • OSTRO IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.
 • Flori (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Spijk. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4211, 4212.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!