Pelletkachel kopen Herwijnen

Vergelijk installateurs pelletketels Herwijnen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Herwijnen kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We hebben te maken met diverse modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels onze website tref je omvangrijke details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 4171

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan diverse variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4171
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Herwijnen zeker een goede optie. Een voorbeeld is de P 7 Air van het merk SenkoNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Lingewaalgebruikt 3310 kWh stroom en nog eens 3310 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €170,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Herwijnen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Deze installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat woningeigenaren denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Herwijnen waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Herwijnen

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1500 per kachel.

pelletkachel installateurs in herwijnen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en wellicht een offerte toegezonden kan worden. Veel uitvoerders focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen m.b.t. de woning. U kunt denken aan de categorie woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook factoren als het gewenste model en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en kies voor een goed bekendstaande installateur in Herwijnen. Vraag naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Herwijnen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Herwijnen?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €500 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • MARILENA PLUS (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO ACS 18 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • TERMO PLUS 18 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Herwijnen. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4170, 4171.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!