Pelletkachel kopen Gorinchem

Vergelijk installateurs pelletketels Gorinchem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gorinchem kopen is bij uitstek geschikt om je huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn diverse soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker check jij actuele details die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 4201

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met specifieke zaken. We spreken over: huis-specificaties, wat het doel is, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Postcode4201
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31100 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gorinchem zeker een goede optie. Dat kan zijn de MCR TR. Vulcano- 10 kW Vulcanello van het merk PN MetalEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Gorinchemgebruikt 2710 kWh stroom en nog eens 2710 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €133,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Gorinchem vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Hollanders gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Gorinchem waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Gorinchem

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De pelletketel kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in gorinchem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en wellicht een offerte verzonden kan worden. De meeste experts werken in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen een aantal vragen m.b.t. uw woonobject. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als het design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en selecteer een uitstekende installateur in Gorinchem. Houd rekening met klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gorinchem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Gorinchem?

In de huidige situatie zijn er meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan honderden pelletkachel / pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend niet mis. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €900 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • GIUSY PLUS EVO (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Aloe (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • TERMOFENICE M (Ferroli), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Gorinchem. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4200, 4201, 4202, 4203, 4204, 4205, 4206, 4207, 4208.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente