Pelletkachel kopen Giessenlanden

Vergelijk installateurs pelletketels Giessenlanden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Giessenlanden kopen opent nieuwe deuren om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden diverse installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl vind jij samengestelde aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 3381

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met verscheidene onderdelen. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode3381
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Giessenlanden zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Vittoria 8 van het merk VittoriaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Giessenlandengebruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €177,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Giessenlanden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je gasketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Giessenlanden waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (mei 2024) wisselen sterk. Installateurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Giessenlanden

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De installatie wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en kostenbesparende oplossing: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in giessenlanden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u speciale vragen omtrent de woning. Belangrijk zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als het design en de maatvoering hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en kies voor een erkende installateur in Giessenlanden. Houd rekening met klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Giessenlanden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Giessenlanden?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen €500 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Angela Plus SP (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Fire HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • TERMO MODENA (Ferroli), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Giessenlanden. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3380, 3381, 4209.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente