Pelletkachel kopen Hardinxveld-Giessendam

Vergelijk installateurs pelletketels Hardinxveld-Giessendam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hardinxveld-Giessendam kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van onze tool bekijk jij omvangrijke raadgeving die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 3371

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: type woning, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteHardinxveld-Giessendam
Postcode3371
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hardinxveld-Giessendam zeer interessant. Denk aan de Ecofire Camilla 7 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €800
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Hardinxveld-Giessendamverbruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €151,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hardinxveld-Giessendam vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Hardinxveld-Giessendam waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hardinxveld-Giessendam

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Deze installatie zorgt voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in hardinxveld-giessendam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en tevens de offerte aangeleverd kan worden. De meeste aannemers zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we relevante vragen die gaan over de woning. Denk aan het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de grootte zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga voor een geschikte installateur in Hardinxveld-Giessendam. Let op reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hardinxveld-Giessendam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Hardinxveld-Giessendam?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen €450 en €1150. Je kunt denken aan:

 • LUCIA (Extraflame), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Aurora (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • TERMO GIOVE 30 (Ferroli), vermogen 27,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Hardinxveld-Giessendam. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3370, 3371, 3372, 3373.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!