Pelletkachel kopen Giessenburg

Vergelijk installateurs pelletketels Giessenburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Giessenburg kopen stelt jou in staat om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verschillende modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl lees je actuele adviezen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 kachels:

  kachel installateur 3381

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere factoren. Bijvoorbeeld: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode3381
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Giessenburg zeer interessant. Bijvoorbeeld de Favilla / Berija / Dalmata / Dama van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Giessenlandenconsumeert 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €177,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Giessenburg vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Nederlanders denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Giessenburg waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Giessenburg

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel kan benut worden voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieuvriendelijke en besparende installatie: minder CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €550 per model.

pelletkachel installateurs in giessenburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie specificaties en tevens de offerte toegezonden mag worden. De meeste experts doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen m.b.t. het woonobject. U kunt denken aan het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als de kleur en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies een professionele installateur in Giessenburg. Let op verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Giessenburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Giessenburg?

Hedendaags vind je verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €700 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Extra Stove ESP 16 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Calla (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Dame (EdilKamin), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Giessenburg. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3380, 3381, 4209.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!