Pelletkachel kopen Noordeloos

Vergelijk installateurs pelletketels Noordeloos

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noordeloos kopen stelt je in de gelegenheid om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan diverse soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl check je toepasbare informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4225

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van diverse factoren. Belangrijk zijn: type huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4225
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Noordeloos een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de MCR TR. Vulcano – 6 kW Asso van het merk PN MetalOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Giessenlandenconsumeert 3340 kWh stroom en stookt 3340 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €177,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Noordeloos vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de Hollanders denken na over een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Noordeloos waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Noordeloos

Een alternatieve is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en aantrekkelijke optie: minder CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per systeem.

pelletkachel installateurs in noordeloos


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en tevens de offerte aangeleverd zal worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u speciale vragen met betrekking tot de woning. Bijvoorbeeld de categorie woning, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als het gewenste model en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga voor een erkende installateur in Noordeloos. Kijk naar referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Noordeloos


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Noordeloos?

Tegenwoordig zijn er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €500 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Evelyne Idro (Extraflame), vermogen 17,5 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO SMART 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.
 • Garda 9 (CS-Thermos), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Noordeloos. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4221, 4225.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!