Pelletkachel kopen Schelluinen

Vergelijk installateurs pelletketels Schelluinen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schelluinen kopen stelt jou in staat om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze vergelijker tref je uitgebreide toelichtingen die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 4209

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van specifieke zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4209
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schelluinen geen gek idee. Bijvoorbeeld de STEEL-MIRIAM10 van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Giessenlandenverbruikt 3340 kWh stroom en nog eens 3340 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €177,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Schelluinen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je HR ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat woningeigenaren oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Schelluinen waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Schelluinen

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en relatief goedkope beslissing: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €450 per model.

pelletkachel installateurs in schelluinen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de details en eventuele offerte toegezonden zal worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen relevante vragen over de woning. Denk aan het type huis, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als uitstraling en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Schelluinen. Vraag naar reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schelluinen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Schelluinen?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard erg serieus. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €500 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Raffaella Idro (Extraflame), vermogen 18,8 [KW], €1400 subsidie.
 • OSTRO IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Dali 90 (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Schelluinen. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4209.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!