Pelletkachel kopen Hoornaar

Vergelijk installateurs pelletketels Hoornaar

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoornaar kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met tal van soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij deze website bekijk je omvangrijke aanbevelingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 4223

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Belangrijk zijn: jouw soort huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4223
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoornaar zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Nara van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €500
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Giessenlandenverbruikt 3340 kWh stroom en stookt 3340 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €177,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Hoornaar vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat huizenbezitters kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Hoornaar waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hoornaar

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en prijs-interessante keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €400 per ketel.

pelletkachel installateurs in hoornaar


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de details en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste adviseurs werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we een aantal vragen omtrent je woning. Relevant zijn het type woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het design en de afmetingen doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga in zee met een erkende installateur in Hoornaar. Check de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hoornaar


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Hoornaar?

Er zijn op dit moment diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €800 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Melinda Idro Steel (Extraflame), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO SMART 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.
 • Biolady (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hoornaar. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4221, 4223.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!