Pelletkachel kopen Hoogblokland

Vergelijk installateurs pelletketels Hoogblokland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoogblokland kopen opent nieuwe deuren om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij handige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 4241

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door diverse aspecten. We spreken over: woning-specificaties, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4241
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoogblokland misschien we dé oplossing. Denk aan de Biolady van het merk CS-ThermosOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Giessenlandenverbruikt 3340 kWh stroom plus nog eens 3340 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €177,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hoogblokland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat bewoners denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Hoogblokland waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hoogblokland

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel is geschikt voor een CV toepassing en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een groene en relatief goedkope keuze: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in hoogblokland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd moet worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u speciale vragen die gaan over je huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies voor een uitstekende installateur in Hoogblokland. Houd rekening met beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hoogblokland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Hoogblokland?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel systemen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk erg serieus. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €950 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Iside Idro 2.0 (Extraflame), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Caldo 13 H2O (Dik Geurts), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Simione 10 (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Hoogblokland. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4221, 4241.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!