Pelletkachel kopen Arkel

Vergelijk installateurs pelletketels Arkel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Arkel kopen is bij uitstek geschikt om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn velerlei soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van onze website lees jij veelzijdige toelichtingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4241

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door diverse zaken. Denk aan: type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4241
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Arkel iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de C 12 Classic Style/Classic All Style & C 13 Style van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Giessenlandenverbruikt 3340 kWh stroom plus nog eens 3340 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €177,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Arkel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Hollanders kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Arkel waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is dus een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Arkel

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en prijs-interessante oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in arkel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd kan worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we relevante vragen inzake het huis. Onder andere de grootte van het huis de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of meer een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als het design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en kies voor een betrouwbare installateur in Arkel. Houd rekening met referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Arkel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Arkel?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen €650 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Raffaella Idro 2.0 (Extraflame), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Caldo 15 H2O (Dik Geurts), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Cortina 10 (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Arkel. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4240, 4241.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!