Pelletkachel kopen Deventer

Vergelijk installateurs pelletketels Deventer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Deventer kopen opent nieuwe deuren om woningen op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt velerlei installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze website vind jij praktische details die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 7401

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene factoren. Bijvoorbeeld: soort huis, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7401
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Deventer zeer interessant. Bijvoorbeeld de PRETTY AIRTIGHT van het merk FreepointEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1350
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Deventergebruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €142,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Deventer vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat consumenten overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Deventer waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Deventer

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model kan benut worden voor een CV toepassing en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een duurzame en prijs-interessante beslissing: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1400 per ketel.

pelletkachel installateurs in deventer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en misschien de offerte toegezonden kan worden. Veel experts werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen belangrijke vragen over uw woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en maak een keuze voor een geschikte installateur in Deventer. Vraag naar klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Deventer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Deventer?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs niet misselijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is ligt tussen €550 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Futura 18 (EvaCalor), vermogen 18 [KW], €900 subsidie.
 • LX up 9 Cave (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Arianna 10/8 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Deventer. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7400, 7401, 7411, 7412, 7413, 7414, 7415, 7416, 7417, 7418, 7419, 7420, 7421, 7422, 7423, 7424, 7425, 7426, 7427, 7428.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente