Pelletkachel kopen Lettele

Vergelijk installateurs pelletketels Lettele

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lettele kopen is bij uitstek geschikt om de woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van deze website vind jij samengestelde gegevens die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 7434

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Belangrijk zijn: type huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7434
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Lettele zeer interessant. Dat kan zijn de HSP 6 PELLETTO C 419.08 van het merk Haas & SohnMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €850
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Deventergebruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €142,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Lettele vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Lettele waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Lettele

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie zorgt voor de centrale verwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en besparende keuze: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €600 per product.

pelletkachel installateurs in lettele


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en misschien de offerte aangeleverd moet worden. Veel experts zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen diverse vragen inzake jouw woning. U kunt denken aan de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de info maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als de kleur en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Lettele. Check de verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Lettele


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Lettele?

Momenteel bestaan er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn duizenden pelletketel of pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk aanlokkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is loopt uiteen tussen €650 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Soprano 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • CLUB COMFORT AIR (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • Cosa (Koppe), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Lettele. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7434.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!