Pelletkachel kopen Schalkhaar

Vergelijk installateurs pelletketels Schalkhaar

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schalkhaar kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt diverse type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van deze website doorzoek je actuele informatie die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 7433

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan verscheidene factoren. Onder andere: jouw type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7433
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schalkhaar iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Royal Klima 9 new van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Deventerverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €142,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Schalkhaar vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer bewoners preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Schalkhaar waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2024) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Schalkhaar

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en kostenbesparende oplossing: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in schalkhaar


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden zal worden. Veel specialisten zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u diverse vragen die gaan over jouw woonobject. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de data kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een product die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als uitstraling en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en maak een keuze voor een goede installateur in Schalkhaar. Houd rekening met referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schalkhaar


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Schalkhaar?

Er zijn op dit moment verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend verleidelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €800 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Ecofire Sophie 9 Ermetica (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • CLUB AIR UP (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Symio (Koppe), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Schalkhaar. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7433.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!