Pelletkachel kopen Bathmen

Vergelijk installateurs pelletketels Bathmen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bathmen kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met verscheidene modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze pagina vind jij omvangrijke toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 7437

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende aspecten. We spreken over: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7437
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bathmen zeker een goede optie. Dat kan zijn de LP up 6 Pad van het merk CMGOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Deventerverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €142,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Bathmen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Deze installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel Hollanders oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Bathmen waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bathmen

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijs-interessante oplossing: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in bathmen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en tevens de offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we speciale vragen met betrekking tot uw woonobject. Relevant zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als de kleur en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en kies voor een goed bekendstaande installateur in Bathmen. Vraag naar verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bathmen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Bathmen?

Hedendaags vind je allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is vinden we terug tussen de €850 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • DE 12 AFC (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • CLUB COMFORT AIR 14 (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.
 • Cosa 15 (Koppe), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Bathmen. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7437.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!