Pelletkachel kopen Colmschate

Vergelijk installateurs pelletketels Colmschate

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Colmschate kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Er is keuze uit verscheidene soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via deze website check jij omvangrijke informatie die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 7429

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke randvoorwaarden. Je kunt denken aan: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7429
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Colmschate iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Frida van het merk EvaCalorMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1500
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Deventergebruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €142,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Colmschate vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio huizenbezitters gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Colmschate waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Colmschate

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel is geschikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een duurzame en kostenbesparende installatie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €450 per ketel.

pelletkachel installateurs in colmschate


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste uitvoerders zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn diverse vragen ten aanzien van het huis. Denk aan de grootte van het huis de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als het gewenste model en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en kies een goed bekendstaande installateur in Colmschate. Vraag naar referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Colmschate


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Colmschate?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt honderden pelletkachel / pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk niet misselijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €650 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • Ecofire Slimmy Metal (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Mood (Comfort Air) (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Smart 120 (Klover), vermogen 19,1 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Colmschate. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7429.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!