Pelletkachel kopen Voorst

Vergelijk installateurs pelletketels Voorst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Voorst kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan velerlei installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels onze tool vind jij handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 7395

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels meerdere randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: soort huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7395
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update februari 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Voorst geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Duo 9 van het merk RavelliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Voorstgebruikt 3260 kWh stroom plus 3260 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €182,00 in februari 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Voorst vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer woningeigenaren gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Voorst waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (februari 2024) lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Voorst

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een duurzame en prijstechnisch interessante optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in voorst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie de informatie en wellicht een offerte verzonden moet worden. Veel experts werken in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je diverse vragen die gaan over jouw huis. Relevant zijn het type huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als de kleur en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies voor een goede installateur in Voorst. Kijk naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Voorst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Voorst?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt honderden pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het bedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen €550 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • IDRO SMART 14 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • Excelent 10-BED / Rood (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Roberta Air 60 (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Voorst. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7395.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente