Pelletkachel kopen Diepenveen

Vergelijk installateurs pelletketels Diepenveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Diepenveen kopen opent nieuwe deuren om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met tal van soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze vergelijker bekijk jij waardevolle toelichtingen die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 7430

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verscheidene aspecten. Je kunt denken aan: type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7430
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Diepenveen wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de IDRO SMART 14 ACS van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Deventerverbruikt 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €142,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Diepenveen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer Nederlanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Diepenveen waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (april 2024) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Diepenveen

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model zorgt voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een duurzame en relatief goedkope keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €850 per ketel.

pelletkachel installateurs in diepenveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en eventuele offerte aangeleverd mag worden. Veel bedrijven focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je belangrijke vragen m.b.t. uw woning. Voorbeelden zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en kies een erkende installateur in Diepenveen. Vraag naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Diepenveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Diepenveen?

Er zijn op dit moment meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend erg serieus. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €900 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Sophie 6 Ermetica (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • CLUB AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Tayo (Koppe), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Diepenveen. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7415, 7430, 7431.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!