Pelletkachel kopen Okkenbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Okkenbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Okkenbroek kopen stelt jou in staat om uw huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt verscheidene installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels deze pagina vind je uitgebreide gegevens die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 7435

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan diverse randvoorwaarden. We spreken over: type huis, het doel, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7435
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Okkenbroek een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de PELLQUADRO van het merk ITCMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Deventergebruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €142,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Okkenbroek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de bewoners oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Okkenbroek waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juli 2024) lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Okkenbroek

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en aantrekkelijke oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in okkenbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en tevens de offerte verstuurd kan worden. Veel experts werken in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u diverse vragen inzake je woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga aan de slag met een professionele installateur in Okkenbroek. Vraag naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Okkenbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Okkenbroek?

Er zijn op dit moment verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel installaties die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk niet mis. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €700 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ornella 8 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • CLUB COMFORT AIR UP (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • Pinto (Koppe), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Okkenbroek. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7435.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!