Pelletkachel kopen De Ronde Venen

Vergelijk installateurs pelletketels De Ronde Venen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Ronde Venen kopen opent nieuwe deuren om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn velerlei modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze vergelijker check je actuele aanbevelingen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 3641

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke facetten. Belangrijk zijn: huis-specificaties, het stoomniveau, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3641
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Ronde Venen misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de EGO HYDROMATIC 12 van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente De Ronde Venenconsumeert 3340 kWh stroom en stookt 3340 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €173,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel De Ronde Venen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in De Ronde Venen waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juni 2024) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in De Ronde Venen

Een innovatieve en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en voordelige mogelijkheid: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1400 per ketel.

pelletkachel installateurs in de-ronde-venen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. De meeste uitvoerders werken in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn een aantal vragen die gaan over uw woning. Bijvoorbeeld het type huis, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van uw data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook zaken als het design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en maak een keuze voor een geschikte installateur in De Ronde Venen. Vraag om klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in De Ronde Venen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in De Ronde Venen?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €950 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Hydro Slim 16 kW (EvaCalor), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Rafale (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • PO 03-11-1 Soleo.nrg V12 Air+ (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in De Ronde Venen. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3640, 3641, 3642, 3643.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente