Pelletkachel kopen Vinkeveen

Vergelijk installateurs pelletketels Vinkeveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vinkeveen kopen stelt jou in staat om het huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit tal van soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van onze website tref jij accurate adviezen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 3645

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met verscheidene randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: type huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3645
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vinkeveen een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Norma RR6-B van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente De Ronde Venengebruikt 3340 kWh stroom en nog eens 3340 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €173,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Vinkeveen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Vinkeveen waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vinkeveen

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als bewuste en relatief goedkope beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €500 per systeem.

pelletkachel installateurs in vinkeveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je verschillende vragen die gaan over uw woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of juist een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook zaken als ambiance en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga voor een professionele installateur in Vinkeveen. Check de beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vinkeveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Vinkeveen?

Hedendaags vind je verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk extra interessant. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen €400 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Rocca (EuroAlpi), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • Loren (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Video Mirror LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Vinkeveen. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3645.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!