Pelletkachel kopen Waverveen

Vergelijk installateurs pelletketels Waverveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waverveen kopen biedt jou de kans om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We onderscheiden tal van kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via deze website tref jij handige adviezen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 3646

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met verscheidene aspecten. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3646
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Waverveen misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de ERA van het merk MalavoltaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €750
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente De Ronde Venenverbruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €173,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Waverveen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Waverveen waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Waverveen

Een andere populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem draagt zorg voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en relatief goedkope installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in waverveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke klant informatie en mogelijke offerte verstuurd moet worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen ten aanzien van uw huis. Relevant zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als ambiance en de grootte spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en maak een keuze voor een geschikte installateur in Waverveen. Houd rekening met recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Waverveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Waverveen?

Er zijn op dit moment verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs aantrekkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €500 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Rocca C (EuroAlpi), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • Carmen (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Cave (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Waverveen. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3646.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!