Pelletkachel kopen Abcoude

Vergelijk installateurs pelletketels Abcoude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Abcoude kopen biedt jou de kans om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er zijn velerlei type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze vergelijker bekijk jij omvangrijke adviezen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 1391

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door verscheidene aspecten. Denk aan: huis-specificaties, de wensen, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1391
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Abcoude iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Foghet EVO Aria P 6,5 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Ronde Venenverbruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €173,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Abcoude vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de consumenten preferereneen krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Abcoude waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is dus geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Abcoude

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie is toepasbaar voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een bewuste en relatief goedkope optie: lagere uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1150 per product.

pelletkachel installateurs in abcoude


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verstuurd kan worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen over jouw woonobject. Denk aan het soort huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van de info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als het design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en selecteer een goede installateur in Abcoude. Vraag naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Abcoude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Abcoude?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is wisselt tussen €550 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LX up 12 Icona Mirror (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR6-W (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL ELISE PLUS (CADEL SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Abcoude. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1390, 1391.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!