Pelletkachel kopen Amstelhoek

Vergelijk installateurs pelletketels Amstelhoek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Amstelhoek kopen opent nieuwe deuren om je huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verschillende type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker check jij bruikbare informatie die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 1427

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan verschillende aspecten. Je kunt denken aan: type woning, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1427
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Amstelhoek geen gek idee. Een voorbeeld is de SLIM MOD 8 CANALISATIE van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente De Ronde Venenverbruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €173,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Amstelhoek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer mensen neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Amstelhoek waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Amstelhoek

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een bewuste en besparende beslissing: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per product.

pelletkachel installateurs in amstelhoek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en eventuele offerte aangeleverd zal worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we speciale vragen die gaan over de woning. Denk aan het type woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als uitstraling en de afmetingen hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Amstelhoek. Bekijk de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Amstelhoek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Amstelhoek?

Recent kun je gebruik maken van meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet misselijk. De totale subsidie dat toe te passen is loopt uiteen tussen €700 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LP up 9, Armor-K (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Norma RR12C-RU (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • EVO³ 7 (CADEL SRL), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Amstelhoek. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1427.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!