Pelletkachel kopen Wilnis

Vergelijk installateurs pelletketels Wilnis

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wilnis kopen maakt het mogelijk om je huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt verschillende installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van deze pagina bekijk je samengestelde toelichtingen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 3648

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van diverse aspecten. Dit zijn natuurlijk: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3648
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wilnis geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Allegro 12 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €600
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente De Ronde Venenverbruikt 3340 kWh stroom plus nog eens 3340 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €173,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Wilnis vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer huizenbezitters preferereneen inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Wilnis waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wilnis

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel is toepasbaar voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en prijstechnisch interessante beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in wilnis


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u speciale vragen ten aanzien van jouw huis. Denk aan het soort woning, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als ambiance en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en maak een keuze voor een erkende installateur in Wilnis. Vraag om verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wilnis


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Wilnis?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel / pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €650 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Pasubio (EuroAlpi), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Dali 90 (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Cru-z (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wilnis. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3648.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!