Pelletkachel kopen Baambrugge

Vergelijk installateurs pelletketels Baambrugge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Baambrugge kopen is bij uitstek geschikt om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van onze tool lees je bruikbare aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 1396

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door diverse factoren. Je kunt denken aan: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1396
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Baambrugge wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de A 8 Compact en A 10 compact van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente De Ronde Venengebruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €173,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Baambrugge vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de HR ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio huizenbezitters denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Baambrugge waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juni 2024) kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Baambrugge

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1300 per model.

pelletkachel installateurs in baambrugge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen ten aanzien van het huis. Voorbeelden zijn de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of puur een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als de kleur en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en kies een professionele installateur in Baambrugge. Vraag om reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Baambrugge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Baambrugge?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan honderden pelletkachel of pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €450 en €1150. Je kunt denken aan:

 • LX up 12 Monde (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR8-RU (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Shell 3 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Baambrugge. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1396.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!