Pelletkachel kopen Mijdrecht

Vergelijk installateurs pelletketels Mijdrecht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mijdrecht kopen is bij uitstek geschikt om woningen duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan verscheidene soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van deze pagina tref jij uitgebreide informatie die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 3641

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Belangrijk zijn: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3641
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mijdrecht wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Italfuoco10-N-W van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €650
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Ronde Venenverbruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €173,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Mijdrecht vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer woningeigenaren gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Mijdrecht waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Mijdrecht

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie zorgt voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke oplossing: minder CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per systeem.

pelletkachel installateurs in mijdrecht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. De meeste installateurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen over het huis. Voorbeelden zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van deze informatie kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een model die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als de kleur en de afmetingen hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga aan de slag met een professionele installateur in Mijdrecht. Houd rekening met klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Mijdrecht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Mijdrecht?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk verleidelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €400 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Peralba C/C1 (EuroAlpi), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • Lia Plus (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Video Black LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Mijdrecht. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3640, 3641, 3642, 3643.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!