Pelletkachel kopen de Hoef

Vergelijk installateurs pelletketels de Hoef

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in de Hoef kopen stelt je in de gelegenheid om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Er bestaan verscheidene soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van deze pagina tref jij uitgebreide toelichtingen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 1426

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene aspecten. Belangrijk zijn: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1426
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in de Hoef misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Ecofire Kate 9 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €650
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente De Ronde Venengebruikt 3340 kWh stroom en 3340 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €173,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel de Hoef vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer consumenten gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in de Hoef waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in de Hoef

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in de-hoef


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte toegezonden moet worden. Veel adviseurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen wat vragen aangaande het huis. Voorbeelden zijn het soort woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als ambiance en de grootte hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en kies een professionele installateur in de Hoef. Vraag naar recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in de Hoef


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in de Hoef?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €500 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LP up 9, Armor (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Norma RR12C-K (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • KRISS³ 7 (CADEL SRL), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in de Hoef. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1426.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!