Pelletkachel kopen Haarlo

Vergelijk installateurs pelletketels Haarlo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haarlo kopen maakt het mogelijk om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan diverse type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze tool vind je handige raadgeving die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 7273

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van specifieke variabelen. Denk aan: jouw soort woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7273
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haarlo zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de HSP 6 PALLAZZA -III 534.08 van het merk Haas & SohnOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €850
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Berkellandgebruikt 3030 kWh stroom en 3030 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €174,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Haarlo vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de bewoners oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Haarlo waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Haarlo

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en kostenbesparende optie: minder CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in haarlo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte aangeleverd zal worden. De meeste experts zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen ten aanzien van je woonobject. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook zaken als en soort kachel en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en selecteer een professionele installateur in Haarlo. Bekijk de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Haarlo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Haarlo?

Momenteel bestaan er allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel systemen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk erg serieus. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €800 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Lola 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • MCZ SUITE COMFORT AIR 2.0 (MCZ), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • IDRO-REDONDA-GL17 (Kalor), vermogen 17,1 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Haarlo. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7273.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!