Pelletkachel kopen Eibergen

Vergelijk installateurs pelletketels Eibergen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eibergen kopen opent nieuwe deuren om huizen zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze vergelijker lees jij waardevolle details die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 7151

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels verschillende facetten. We spreken over: type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7151
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eibergen geen gek idee. Dat kan zijn de H20 van het merk BIODOM 27 d.o.o.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Berkellandgebruikt 3030 kWh stroom plus nog eens 3030 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €174,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Eibergen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Hollanders neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Eibergen waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Eibergen

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel draagt zorg voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een bewuste en prijs-interessante mogelijkheid: lagere broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €950 per model.

pelletkachel installateurs in eibergen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en misschien de offerte toegezonden kan worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen een aantal vragen m.b.t. jouw huis. Relevant zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als en soort kachel en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga voor een goed bekendstaande installateur in Eibergen. Vraag om recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eibergen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Eibergen?

Momenteel bestaan er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan duizenden pelletkachel / pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €550 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire Elettra 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Solea Caraibi (Magikal srl), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • REDONDA12-GLASS (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Eibergen. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7150, 7151, 7152.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!