Pelletkachel kopen Gelselaar

Vergelijk installateurs pelletketels Gelselaar

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gelselaar kopen is bij uitstek geschikt om een woning duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt diverse kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze website bekijk je accurate details die helpen bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 7275

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels allerlei randvoorwaarden. We spreken over: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7275
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Gelselaar geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Ecofire Slimmy Metal van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Berkellandgebruikt 3030 kWh stroom en nog eens 3030 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €174,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Gelselaar vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel consumenten preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Gelselaar waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in april 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Gelselaar

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel kan benut worden voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een groene en besparende mogelijkheid: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per product.

pelletkachel installateurs in gelselaar


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. Veel specialisten plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn belangrijke vragen over je woning. Belangrijk zijn het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de info kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of liever een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als ambiance en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga voor een erkende installateur in Gelselaar. Houd rekening met verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gelselaar


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Gelselaar?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen varieert tussen €800 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Nicolas 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • MCZ THEMA (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO-REDON-GL20 (Kalor), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Gelselaar. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7275.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!