Pelletkachel kopen Neede

Vergelijk installateurs pelletketels Neede

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Neede kopen maakt het mogelijk om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. onze website vind jij veelzijdige info die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 7161

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. We spreken over: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7161
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Neede zeker een goede optie. Denk aan de B8N / I-STOVE B8 van het merk L’ArtisticoMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Berkellandverbruikt 3030 kWh stroom en nog eens 3030 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €174,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Neede vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer consumenten overwegen een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Neede waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Neede

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie zorgt voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een duurzame en besparende oplossing: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in neede


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel installateurs zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen met betrekking tot jouw huis. Onder andere de categorie woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als de kleur en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en kies voor een goed bekendstaande installateur in Neede. Let op verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Neede


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Neede?

Momenteel bestaan er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk zeer belangrijk. De totale subsidie waar je recht op hebt vinden we terug tussen €400 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire Jessica 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Solea Lunetia (Magikal srl), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • QUADRA8C (Kalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Neede. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7160, 7161.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!