Pelletkachel kopen Rietmolen

Vergelijk installateurs pelletketels Rietmolen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rietmolen kopen opent nieuwe deuren om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit meerdere soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij waardevolle gegevens die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 7165

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende randvoorwaarden. Onder andere: jouw type woning, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7165
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rietmolen zeker een goede optie. Dat kan zijn de Caldo 13 H2O van het merk Dik GeurtsOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1450
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Berkellandconsumeert 3030 kWh stroom en stookt 3030 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €174,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Rietmolen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Rietmolen waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Rietmolen

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De installatie is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en aantrekkelijke oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €500 per kachel.

pelletkachel installateurs in rietmolen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de informatie en wellicht een offerte verstuurd zal worden. De meeste uitvoerders zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je relevante vragen met betrekking tot de woning. Voorbeelden zijn het soort woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als ambiance en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Rietmolen. Check de reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Rietmolen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Rietmolen?

Hedendaags vind je allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €950 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Jessica 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Solea Maldive (Magikal srl), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • QUADRA10C (Kalor), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Rietmolen. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7165.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!