Pelletkachel kopen Rekken

Vergelijk installateurs pelletketels Rekken

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rekken kopen opent nieuwe deuren om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden tal van soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van deze pagina tref je uitgebreide toelichtingen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7157

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van velerlei facetten. Je kunt denken aan: jouw type woning, de wensen, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7157
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rekken zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de WALL³ AIR PLUS van het merk CADELOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Berkellandverbruikt 3030 kWh stroom en stookt 3030 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €174,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Rekken vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer bewoners oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Rekken waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Rekken

Een innovatieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Het systeem is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een duurzame en prijs-interessante installatie: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in rekken


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en tevens de offerte verstuurd mag worden. Veel installateurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen m.b.t. jouw woonobject. U kunt denken aan de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als ambiance en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga in zee met een uitstekende installateur in Rekken. Kijk naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rekken


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Rekken?

Momenteel bestaan er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel of pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk extra interessant. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €850 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Ines 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Solea Ibiza (Magikal srl), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • QUADRA6 (Kalor), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Rekken. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7157.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!