Pelletkachel kopen Borculo

Vergelijk installateurs pelletketels Borculo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Borculo kopen stelt je in de gelegenheid om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl lees jij praktische informatie die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 7271

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan verscheidene zaken. We spreken over: jouw soort woning, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7271
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Borculo misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de LINEA COMFORT AIR van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €600
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Berkellandverbruikt 3030 kWh stroom plus nog eens 3030 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €174,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Borculo vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de bewoners neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Borculo waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is hierom een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Borculo

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem wordt gebruikt voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een groene en relatief goedkope keuze: lagere uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1350 per model.

pelletkachel installateurs in borculo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste bedrijven werken in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen wat vragen met betrekking tot de woning. Onder andere de grootte van de woning de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw informatie kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook facetten als de kleur en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en ga voor een geschikte installateur in Borculo. Houd rekening met beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Borculo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Borculo?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel & pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar erg serieus. Het exacte bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €800 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Ecofire Lola 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • MCZ SUITE AIR 2.0 (MCZ), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.
 • IDRO-DONATO16 (Kalor), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Borculo. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7270, 7271.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!