Pelletkachel kopen Beltrum

Vergelijk installateurs pelletketels Beltrum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beltrum kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verschillende soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via pelletkachelrevolutie.nl bekijk je bruikbare aanbevelingen die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 7156

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van velerlei aspecten. Denk aan: jouw type woning, het doel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7156
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Beltrum iets om te overwegen. Dat kan zijn de 98ELITE.8-KAR van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1450
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Berkellandgebruikt 3030 kWh stroom en 3030 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €174,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Beltrum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer huizenbezitters neigen naar een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Beltrum waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Beltrum

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een bewuste en prijs-interessante optie: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in beltrum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. Veel experts zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je relevante vragen omtrent jouw huis. Onder andere het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als de kleur en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga voor een goede installateur in Beltrum. Check de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Beltrum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Beltrum?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletketel & pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard aantrekkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €650 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Ecofire Ines 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Solea Cuba (Magikal srl), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • REDONDA12C-GLASS (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Beltrum. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7156.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!