Pelletkachel kopen Afferden

Vergelijk installateurs pelletketels Afferden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Afferden kopen maakt het mogelijk om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit verschillende type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze website bekijk jij veelzijdige gegevens die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 5851

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan verschillende randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw soort woning, de wensen, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5851
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Afferden geen gek idee. Bijvoorbeeld de Serena / Slim 6,5 van het merk EvaCalorOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bergen Limburggebruikt 3520 kWh stroom en stookt 3520 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €183,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Afferden vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je gasketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten denken na over een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Afferden waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Afferden

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel kan benut worden voor een CV toepassing en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieubewuste en voordelige mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €650 per kachel.

pelletkachel installateurs in afferden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de informatie en misschien de offerte toegezonden zal worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen relevante vragen met betrekking tot jouw woonobject. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als kleur / design en de afmetingen spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en selecteer een geschikte installateur in Afferden. Vraag om reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Afferden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Afferden?

Er zijn op dit moment diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet mis. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €950 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Symio (Koppe), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • P961 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • FENICE 70 SLIM (Ferroli), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Afferden. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5851.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!