Pelletkachel kopen Wellerlooi

Vergelijk installateurs pelletketels Wellerlooi

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wellerlooi kopen opent nieuwe deuren om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er is keuze uit tal van modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van deze website bekijk je waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5856

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van specifieke factoren. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, het doel, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5856
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wellerlooi iets om te overwegen. Een voorbeeld is de EASY.M1-K van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bergen Limburggebruikt 3520 kWh stroom en 3520 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €183,00 in februari 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Wellerlooi vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel consumenten preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Wellerlooi waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in februari 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wellerlooi

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model kan benut worden voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een groene en kostenbesparende installatie: minder broeikasuitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1150 per kachel.

pelletkachel installateurs in wellerlooi


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en misschien de offerte verzonden moet worden. Veel specialisten zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen over het woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook factoren als het design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en kies een goede installateur in Wellerlooi. Vraag om klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wellerlooi


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Wellerlooi?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €600 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • JUPITER (KRASA Metali D.o.o), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • MP938 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • BETTER CRONO HR (Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Wellerlooi. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5856.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!