Pelletkachel kopen Bergen

Vergelijk installateurs pelletketels Bergen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bergen kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt tal van soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij omvangrijke details die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 5854

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan allerlei facetten. Denk aan: jouw type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5854
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bergen geen gek idee. Denk aan de Kira H 18 van het merk EdilKaminMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Bergen Limburggebruikt 3520 kWh stroom en nog eens 3520 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €183,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bergen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer huizenbezitters kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Bergen waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Bergen

Een efficiënte en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een bewuste en prijstechnisch interessante keuze: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €500 per ketel.

pelletkachel installateurs in bergen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welk adres details en misschien de offerte verzonden moet worden. Veel specialisten werken in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen aangaande je huis. Onder andere het soort huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als de kleur en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en kies een goed bekendstaande installateur in Bergen. Houd rekening met beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bergen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Bergen?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over duizenden pelletkachel & pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs niet misselijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €800 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Pinto (Koppe), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • P937 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • FENICE 80 CANALIZZABILE (Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Bergen. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5854.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!