Pelletkachel kopen Siebengewald

Vergelijk installateurs pelletketels Siebengewald

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Siebengewald kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden diverse kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze tool tref je handige raadgeving die helpen bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 5853

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene factoren. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5853
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Siebengewald een uitstekende optie. Denk aan de COUNTRY LP6 van het merk CAMINETTINordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Bergen Limburggebruikt 3520 kWh stroom plus nog eens 3520 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €183,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Siebengewald vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je CV-ketel. Deze installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Siebengewald waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Siebengewald

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model is geschikt voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke installatie: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1150 per ketel.

pelletkachel installateurs in siebengewald


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden mag worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen over uw woning. Onder andere het type huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook variabelen als het gewenste model en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en maak een keuze voor een erkende installateur in Siebengewald. Check de reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Siebengewald


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Siebengewald?

Momenteel bestaan er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €550 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Cosa (Koppe), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • IP68/49 (Gruppo Piazzetta), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • FENICE 80 (Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Siebengewald. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5853.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!